Hlavní obsah

Znojemský výrobce textilií Pegas Nonwovens loni vydělal přes miliardu

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojemský výrobce netkaných textilií Pegas Nonwovens dosáhl konsolidovaných výnosů 206,4 miliónu eur (5,6 miliardy korun). Zisk před započtením úroků, daní a odpisů (EBITDA) činil 46,7 miliónu eur (1,26 miliardy korun), což je o 5,3 procenta více než o rok dříve. Společnost o tom informovala ve čtvrtek v tiskové zprávě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Výroba netkaných textilií ve výrobním závodě Znojmo-Přímětice společnosti Pegas Nonwovens na archivním snímku.

Článek

Meziroční růst zisku EBITDA souvisel ve větší míře s přeceněním akciového opčního programu, který měl v roce 2016 méně negativní dopad do výsledku než v roce předchozím.

K nárůstu podle společnosti přispěla mimo jiné rekordní výroba, jejíž objem v celoročním srovnání narostl o procento.

Ve čtvrtém čtvrtletí roku 2016 dosáhly konsolidované výnosy 48,6 miliónu eur (1,31 miliardy korun), což představuje meziroční pokles o 18,4 procenta. Pokles tržeb souvisel s vývojem cen polymerů, které oproti předchozímu roku zaznamenaly více než desetiprocentní propad, uvedla společnost.

Akcie společnosti Pegas Nonwovens se na pražské burze prodávají za 826 korun na akcii. O výši dividend se rozhodne na valné hromadě v červnu. Loni společnost vyplatila 1,25 eura na akcii (při současném kurzu 33,78 koruny).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám