Hlavní obsah

Zdražování u českých pump pokračuje. Nafta šla nahoru o čtvrt koruny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohonné hmoty v Česku pokračují ve zdražování. Průměrná cena benzínu Natural 95 za uplynulý týden stoupla o 14 haléřů na 30,14 koruny za litr. Naftu motoristé natankují za průměrných 29,97 koruny za litr, což je o 25 haléřů více než před týdnem. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny pohonných hmot sleduje. Nejdražší benzín a nafta zůstává i nadále v Praze.

Foto: David Ryneš, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 14. prosinci

Článek

Motoristé v metropoli zaplatí za litr benzínu v průměru 31,03 koruny a za stejné množství nafty 30,27 Kč.

Druhou nejvyšší cenu za benzínu v republice tankují v kraji Vysočina s průměrnou cenou 30,59 koruny za litr. Druhou nejdražší naftu mají v Plzeňském kraji, a to za 29,81 koruny.

Nejlevněji vyjde i nadále benzín u pump v Pardubickém kraji, průměrně za 29,69 koruny. Nejnižší cenu nafty má sousední Královéhradecký kraj, kde se litr prodává za 28,80 koruny.

Průměrné ceny pohonných hmot v České republice zhruba od začátku listopadu postupně mírně klesaly, za tři týdny se snížily zhruba o tři desítky haléřů u benzinu a dvě desítky haléřů u nafty. Na přelomu listopadu a prosince ale začaly pohonné hmoty opět zdražovat.

Představitelé Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) se na konci listopadu domluvili na prvním omezení těžby od roku 2008. Ropa v reakci na to zdražila téměř o deset procent. Analytici předpokládají, že tuzemské ceny benzínu a nafty v důsledku toho v dalších měsících stoupnou až o několik korun. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám