Hlavní obsah

Zavírat kolegu do bedny není trestný čin, uzavřela policie šikanu ve Škodě Auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drsná šikana v mladoboleslavské automobilce Škoda Auto nebyla podle policie trestným činem, ale šlo pouze o přestupek. Vyšetřování v úterý skončilo, přestupek prošetří magistrát, uvedla policejní mluvčí Lucie Nováková. Podle týdeníku Škodovácký odborář pachatelé například zavřeli kolegu na dlouhé minuty do bedny, kam nastříkali sprej imitující exkrementy.

Foto: Škoda Auto

Ilustrační foto

Článek

„Ve věci byl oznámen přestupek na úseku přestupky proti občanskému soužití,” řekla Nováková. Přestupek bude řešit ve správním řízení magistrát. Může za něj uložit pokutu.

Na případ v prosinci loňského roku upozornil týdeník Škodovácký odborář. Škoda Auto rozdala výpovědi pěti zaměstnancům, kteří se podle ní nepřijatelných činů dopouštěli.

„Z nepřípustného chování zaměstnanců byly okamžitě po ukončení vyšetřování vyvozeny důsledky v podobě pěti rozvázání pracovního poměru a jednoho upozornění na porušení povinností,” sdělila Novinkám mluvčí společnosti Kamila Biddle s tím, že šikana je netolerovatelná.

Pohmožděná žebra, vazelína na chlebu

Škodovácký odborář popsal, že zaměstnanci kupříkladu nalákali spolupracovníka k bedně s materiálem, chytili ho za nohy i ruce a hodili ho dovnitř.

Drsná šikana ve Škodě Auto: Kmenoví zaměstnanci zavírali agenturní pracovníky do beden

Ekonomika

„Zavřeli nad ním víko a sedli si na něj, aby nemohl vylézt. Pak do bedny otvorem nastříkali sprej imitující exkrementy. Takto jej tam drželi dlouhé minuty,” uvedl týdeník.

„Jeden agenturní zaměstnanec měl naražená žebra a druhý pohmožděnou páteř a drobná poranění na hlavě,“ uvedl odborářský časopis. Jednání kmenových zaměstnanců označil za „doslova teror“.

„Jednomu kolegovi tajně vzali svačinu, chleba se salámem, který mu namazali vazelínou a vrátili zpět do batohu, aby ji snědl,“ popsal Škodovácký odborář další příklad drsné šikany na pracovišti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám