Hlavní obsah

Zánovních vozidel v nabídce prodejců letos přibylo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nabídka zánovních aut je pestřejší. Střední cena zánovních vozů s nájezdem do 20 tisíc kilometrů a stářím do dvou let se v prvním čtvrtletí pohybovala kolem 652 tisíc korun. Oznámila to společnost Aures Holdings.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nejčastěji jsou v nabídce modely Škoda Fabia, Octavia, Scala, Kamiq, Karoq, Superb a Kodiaq. Na osmém a devátém místě je Hyundai i30 a Tucson a desítku uzavírá Volkswagen Golf.

U zánovních hybridů dominuje Toyota, která obsadila první čtyři příčky s modely Corolla, RAV4, C-HR a Yaris. V elektromobilech je v nabídce nejčastěji Škoda Enyaq, následovaná BMW i3 a Teslou Model 3.

Škoda letos spustí druhou linku na baterie pro elektromobily a hybridy

AutoMoto

Jen na portálu Sauto.cz se aktuálně nabízí přes 18 tisíc vozů s uvedením do provozu loni a letos. Z toho 12 tisíc má benzinový motor, 4300 naftový, elektrický 745 a hybridní 1500 aut. Převažuje automatická převodovka.

Například Škodu Fabia Combi, 1.0 TSi 70kW Ambi­tion, rok 2022, s 20 tisíci kilometrů na tachometru zde nabízí brněnský prodejce za 369 tisíc korun. Z porovnání sedmi obdobných nabídek na Sauto.cz vyplývá minimální nabídková cena 355 tisíc korun a maximální 378 tisíc korun.

Na celém trhu zároveň přibývá zánovních vozů do pěti let stáří a 50 tisíc najetých kilometrů. Zatímco loni jich tuzemský trh v prvním čtvrtletí nabídl podle Aures Holdings přes 22 800, letos jich bylo 24 300, tedy o 6,4 procenta více.

Na portálu Sauto.cz je ojetin do pěti let s nájezdem do 50 tisíc kilometrů zhruba pět tisíc.

Jedním z nich je třeba Škoda Octavia Combi, 1.5 Tsi/G-TEC Dsg Ambiti, s uvedením do provozu v roce 2019 a 45 tisíci kilometrů na tachometru za rovných 400 tisíc korun.

Používanou ojetinu lze prodat se ziskem

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám