Hlavní obsah

Za rok v Česku skončilo 15 slevových serverů

Počet aktivních slevových serverů v ČR klesl letos na 40 z původních 55. Obrat slevového trhu v letošním roce ale naopak vzrostl na 3,5 miliardy korun, což je o 200 miliónů víc než loni, uvedl vyhledávač slev Skrz.cz.

Foto: Aleš Honus, Právo

Ilustrační foto

Článek

"V roce 2015 poroste trh slevových serverů v mírnějším tempu od pěti do deseti procent. Přestože i v tomto roce došlo ke snížení počtu slevových serverů, nešlo o žádný dramatický úbytek," uvedl ředitel Skrz.cz Petr Kováčik. Na konci loňského roku na českém trhu fungovalo 55 slevových portálů.

Letos skončil např. dříve třetí největší slevový server Zapakatel.cz, v úpadku je portál Nebeslev.cz. [celá zpráva]. Nyní Skrz.cz registruje 40 aktivních slevových serverů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Bývalo jich přes dvě stě

První slevové servery se v Česku objevily v roce 2009, v roce 2010 jich fungovalo přes sto a v polovině roku 2011 více než dvě stě.

"Z tohoto pohledu je největší vlna konsolidace trhu ukončena, přesto lze očekávat, že jednotky slevových serverů budou končit i v průběhu příštího roku. Kromě toho lze očekávat další zvyšování rozdílů mezi velkými a malými slevovými servery. Lze očekávat, že na konci příštího roku bude TOP 5 serverů ovládat více než 90 procent trhu," dodal Kováčik.

Roste zájem o zážitky

Na neustálém růstu tržeb se podle něj podílí zkvalitňování služeb slevových serverů a také zvyšování úrovně jejich nabídky. Stoupá také průměrná výše objednávky, která dosáhla 900 korun.

„Proti předešlým rokům letos lidé výrazně více nakupovali zejména zážitkové akce, například rodinné pobyty v aquaparcích, wellness pobyty či kulturní akce,” řekl Novinkám mluvčí Slevomatu Tomáš Holý.

Podle statistik se největšímu slevovému serveru v Česku podařilo v jednom týdnu před Vánocemi prodat 80 tisíc vstupenek, pobytů, masáží, degustačních menu a podobně.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám