Hlavní obsah

Portál Nebeslev je v úpadku, dluží 24 miliónů

Slevový portál Nebeslev, se kterým soud loni v září zahájil insolvenční řízení, je v úpadku. O způsobu jeho řešení budou v září hlasovat věřitelé firmy. V úterý o tom rozhodla olomoucká pobočka Krajského soudu v Ostravě. Portál Nebeslev několika stovkám lidí a firem dluží bezmála 24 miliónů korun a jeho majetek stačí pokrýt jen zlomek závazků.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Společnost Nebeslev patřila v tuzemsku do první desítky slevových portálů.

Soudce Martin Šulák rozhodnutí o úpadku zdůvodnil tím, že olomoucká společnost Nebeslev má více věřitelů, kterým včas neplatí. Své pohledávky do insolvenčního řízení přihlásily už tři stovky věřitelů, kteří požadují přes pět miliónů korun.

"Počet věřitelů neustále roste," upozornil Šulák, podle kterého je firma Nebeslev předlužená.

Velkou část věřitelů společnosti Nebeslev tvoří lidé, kteří si na tomto slevovém portálu koupili poukázky na různé zboží a služby. Vouchery ale nemohli využít a portál jim nevrátil peníze.

Dál prodává vouchery

Předběžný insolvenční správce Radim Kubica zjistil, že firma Nebeslev vlastní pouze movitý majetek v pořizovací hodnotě zhruba osm miliónů korun. Správce upozornil, že reálná cena majetku je kvůli jeho stáří výrazně nižší.

Firma Nebeslev v závěru dubna ukončila pracovní poměr se všemi zaměstnanci s výjimkou pracovnice, která je na mateřské dovolené. Slevový portál ale stále nabízí zboží a služby.

"Je zřejmé a lze předpokládat, že společnost Nebeslev vzhledem k současnému postavení na trhu není schopna ve správě majetku a provozu podniku pokračovat," uvedl Kubica.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám