Hlavní obsah

Za oceán i za tři tisíce. Mezi Evropou a USA začnou létat nové nízkonákladové aerolinie

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letecká společnost IAG, které patří British Airways a Iberia, v pátek oznámila vznik nových nízkonákladových aerolinek Level. Ceny jednosměrných letenek do USA mají začínat na 99 eurech (2 675 korun).

Foto: IAG

Airbus A330 nových nízkonákladových aerolinií Level

Článek

Aerolinky Level budou od června létat z Barcelony do Los Angeles a San Franciska v USA, argentinské metropole Buenos Aires a Punta Cana v Dominikánské republice, oznámil v pátek v Barceloně šéf IAG Willie Walsh.

Vznikne tak pátý dopravce skupiny IAG, kterou dosud tvořily British Airways, Iberia, Vueling a Air Lingus. V Barceloně sídlí nízkonákladový dopravce Vueling, právě na jeho trasy po Evropě by měl navazovat lety přes oceán Level.

Level bude létat novými letadly Airbus A330, do nichž se vejde 314 cestujících. Z počátku využijí piloty a palubní personál Iberie, napsal španělský deník El País. Cestující budou mít na palubě k dispozici rychlý internet, ale za příplatek devět eur (243 korun).

Z rostoucí konkurence dopravců by měli těžit cestující v cenách letenek, uvedl expert BBC na cestovní ruch Simon Calder. Nízkonákladový dopravce Norwegian nedávno oznámil transatlantické lety za 99 dolarů (2 494 korun) jednosměrně, zaváděcí cena má být dokonce 65 dolarů (1 638 korun).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám