Hlavní obsah

Volkswagen v Rusku svolává 3463 vozů, včetně škodovek

Novinky, bož
Aktualizováno

Ruská vládní agentura Rosstandart v pátek oznámila, že z trhu bude staženo 3463 automobilů německého automobilového koncernu Volkswagen včetně vozů Škoda Octavia, Yeti a Rapid. Důvodem jsou technické problémy, uvedl Rosstandart podle agentury Reuters.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Automobilka již čelí řadě žalob, ve kterých investoři tvrdí, že je vedení Volkswagenu včas neinformovalo o podvodech kolem měření emisí.

Článek

Ruská vládní agentura podle Reuters o zprávě pouze informovala. Vozy svolal sám koncern, nikoli úřady, jak zněla prvotní informace. Podle vyjádření mluvčího společnosti Škoda Auto Pavla Jíny pro ČTK se oznámení týká dvou starších separátních svolávacích akcí.

Automobilka již v březnu v Rusku svolávala přes 43 tisíc škodovek v důsledku možné poruchy hydraulických akumulátorů. Tehdy se jednalo o modely Octavia, Superb, Fabia, Yeti a Rapid vyrobené v letech 2012 až 2016.

V červenci Volkswagen svolával do servisů velké množství vozů k úpravě softwaru pro brzdový systém. V Německu se opatření týkalo zhruba 385 tisíc aut značek VW, Audi a Škoda. V Česku šlo o 12 tisíc vozů, u samotné značky Škoda se akce týkala modelů Octavia vyrobených od 1. června 2008 do 1. června 2009. [celá zpráva]

Volkswagen v poslední době čelil problémům vyplývajícím z emisní aféry, jež vypukla v září 2015, kdy americká Agentura pro životní prostředí automobilku obvinila z manipulací při měření emisí u dieselových modelů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám