Hlavní obsah

Vláda zmrazila ceny nájemného u bytů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po dobu trvání mimořádných opatření v souvislosti s pandemií koronaviru nebude možné zvyšovat nájemné bytů. Příslušné nařízení ve čtvrtek schválila vláda a informovalo o něm ministerstvo financí. Cenové moratorium na nájemné bude automaticky ukončeno ke dni, kdy budou zrušena mimořádná opatření.

Foto: Jan Hrouda, Právo

Úřad vlády ČR

Článek

Vláda může moratorium případně ukončit i dříve, pokud to uzná za vhodné.

Opatření kabinet přijal v návaznosti na zákon, podle kterého nájemníci bez příjmů nebudou moci dostat výpověď kvůli tomu, že v důsledku epidemie koronaviru nebudou schopni nejdéle do konce července platit nájemné. Dlužné za nájemné ale budou muset splatit do konce letošního roku.

Odložit nájem si budou moci podnikatelé i běžní nájemníci

Domácí

Zákon již schválily obě komory Parlamentu.

Reklama

Související témata:

Související články

Nájmy rostou, Češi ale víc platit nechtějí

Také v letošním roce bude pokračovat růst cen nájemního bydlení. Ovšem i rozpočty českých domácností mají své limity, lidé rozhodně nechtějí platit za bydlení...

Maláčová chce vrátit regulované nájemné

Vládní sociální demokracie hledá recepty na zdražování bytů a rostoucí nájmy. Zvažuje mimo jiné to, že stát by mohl zakročit pomocí regulace nájemného.

Výběr článků

Načítám