Hlavní obsah

Ve Škodě Auto udělali už 24 tisíc testů, pozitivních jich bylo asi 160

Právo, svj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda Auto ve svých třech českých závodech v Mladé Boleslavi, v Kvasinách a ve Vrchlabí a také v Praze otestovala celkem na 24 tisíc svých zaměstnanců.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Lakovna v mladoboleslavské automobilce Škoda Auto (ilustrační foto)

Článek

Pozitivní výsledek mělo 0,66 procenta testovaných, tedy zhruba 160 pracovníků. Právu to ve středu sdělila mluvčí automobilky Martina Gillichová.

Zaměstnanci zahlcují testovací centra. Firmy tím obcházejí vládní nařízení

Domácí

„Všechny pozitivní výsledky vzešlé z antigenních samotestů jsou následně ověřovány i metodou PCR, takže údaje mohou být ještě upřesněny,“ doplnila.

Škoda Auto v Česku zaměstnává téměř asi 34 000 lidí. Jde o kmenové zaměstnance, kromě nich v automobilce pracují i agenturní pracovníci.

Automobilka v souladu s vládním nařízením plošně testuje pracovníky pomocí samotestování. Již několik měsíců také nabízí zaměstnancům zdarma jak PCR, tak antigenní testy.

Jak se testuje nová Škoda Fabia? Přívěs simuluje i alpské průsmyky

AutoMoto

Podle odborů automobilky bylo v tuzemských závodech Škody ke konci února přes 680 nakažených koronavirem. Situace podle vedení firmy eskalovala kvůli rychle se šířícím mutacím s vyšší nakažlivostí, ale i v důsledku „nedodržování pravidel ze strany menší části zaměstnanců a podceňování příznaků nemoci“.

Další tuzemské automobilky, Toyota v Kolíně a Hyundai v Nošovicích, zatím výsledky plošného testování Právu nesdělily, informovat by o nich měly do konce týdne.

Reklama

Výběr článků

Načítám