Hlavní obsah

V Železárnách Hrádek stávkuje přes 80 % zaměstnanců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRÁDEK

Více než 80 procent zaměstnanců Železáren Hrádek v pátek podpořilo stávku kvůli více než rok trvajícímu opožďování mezd. Na protestní mítink, který pořádaly od 11:00 odbory přímo v areálu podniku, přišlo 150 železářů, což je polovina zaměstnanců ranní směny.

Foto: Břetislav Boháč

Zapálení vatry česko-slovenské vzájemnosti

Článek

Některé provozy, například ocelárna a energetika, pokračují ve výrobě. Nestávkuje zhruba 20 lidí.  "Naše prognózy, že se stávky zúčastní více než polovina lidí se bohatě naplnily. Stávka potrvá skutečně až do 14:00," řekl předseda podnikových odborů Miroslav Šimonovský. Podle reakcí vedení firmy a jednotlivých provozů na dnešní protestní akci rozhodne v pondělí závodní výbor odborů o dalších krocích, ale stávka už pokračovat nebude.

Všech 550 zaměstnanců dnes skutečně dostalo 6000 korun doplatku zářijových mezd. Ty měly být kompletně vyplaceny už 24. října, ale lidé do čtvrtečních 14:00 obdrželi ve dvou splátkách pouze celkem 8000 korun. Zhruba desítkám lidí tak budou po dnešku chybět podle odborářů ještě malé doplatky. Vedení ale slíbilo, že dnes budou peníze doplaceny všechny.

Související témata:

Související články

Stávka v Hrádku je na spadnutí

Doplaťte mzdy nebo vstoupíme do stávky, a to již v pátek 21. listopadu. Tak zní stanovisko odborů v Železárnách Hrádek na Rokycansku, kde místních zhruba šest...

Výběr článků

Načítám