Hlavní obsah

Stávka v Hrádku je na spadnutí

Novinky, Ivan Blažek, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ROKYCANY

Doplaťte mzdy nebo vstoupíme do stávky, a to již v pátek 21. listopadu. Tak zní stanovisko odborů v Železárnách Hrádek na Rokycansku, kde místních zhruba šest set zaměstnanců ještě stále nedostalo plnou výplatu za měsíc září.

Foto: J. Molnár

Cyklohlídka hoornské městské policie předvedla improvizované zadržení zloděje.

Článek

"Lidé obdrželi jen několik záloh v celkové výši osm tisíc korun. Pokud jim podnik nedoplatí zbytek do čtvrtka 20. listopadu, vstoupíme o den později do stávky," řekl Právu zdejší odborový předák Miroslav Šimonovský. "Ta bude zatím časově omezená a potrvá od šesti ráno do dvou hodin odpoledne," dodal.

Během stávky budou zaměstnanci v práci, zda se k protestu připojí bude záležet na jejich rozhodnutí. V odborech je organizována přibližně polovina z nich. Vedení podniku věří, že se stávku, která podle managementu nic neřeší, podaří ještě zažehnat. "Pokusíme se udělat všechno pro její odvrácení," uvedl Ladislav Bednařík, vedoucí sekretariátu společnosti Z-group Zdeňka Zemka, která podnik vlastní. "Stále probíhají jednání, věřím, že peníze do čtvrtka budou," sdělil Bednařík.

Pokud zaměstnanci zbytek mzdy nedostanou ani po pátečním protestu, rozhodnou v pondělí 24. listopadu odboráři o dalším postupu. Ke zpožďování výplat dochází v železárnách už více než rok. Důvodem je dlouhodobý nedostatek provozního kapitálu daný zejména pozdními platbami.

Související témata:

Výběr článků

Načítám