Hlavní obsah

V pražské MHD se v létě prodlouží intervaly. A chystá se výluka na metru C

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražské MHD bude v létě omezen večerní a noční provoz a u autobusů také provoz mimo špičku a o víkendech. Prodlouženy budou intervaly a zrušeny některé linky. Trasu metra C čeká výluka kvůli opravám. Uvedl to Filip Drápal, mluvčí organizace Ropid, která pražskou MHD organizuje. Změny se nebudou týkat pouze vlaků zařazených do pražské integrované dopravy (PID).

Foto: ČTK

Vlaky při výluce pojedou pouze v úsecích Letňany–Hlavní nádraží a Pražského povstání–Háje.

Článek

V metru budou prodlouženy intervaly o deset až 45 sekund. O víkendech a svátcích pojedou soupravy na všech linkách v intervalu 7,5 minuty. Večer pojede metro místo po 7,5 min. každých 10 minut. To bude platit dříve než obvykle – už po 21:00.

Na lince C bude dopravní podnik (DPP) od soboty 4. do neděle 12. července vyměňovat pražce. Vlaky pojedou pouze v úseku Letňany–Hlavní nádraží a mezi stanicemi Pražského povstání a Háje. V uzavřeném úseku Hlavní nádraží–Pražského povstání zavede DPP náhradní autobusovou linku XC.

Krize nekrize. Slevy na jízdné zůstanou, slibuje Schillerová

Domácí

U většiny tramvajových linek budou v ranní špičce prodlouženy intervaly z osmi na deset minut a kolem poledne z deseti na 12 minut. V odpolední špičce budou dál platit intervaly z června. U páteřních linek 9, 17 a 22 se interval v ranní špičce změní ze čtyř na pět minut a kolem poledne z pěti na šest minut.

Na všech linkách bude prodloužen večerní interval z 15 na 20 minut, a to již po 21. hodině. Páteřní linky pojedou večer místo po 7,5 min. po deseti minutách. Noční linky budou mít denně interval 30 minut.

U tramvají číslo 2 a 15 bude obnoven večerní provoz po 22:30 a od 13. července budou na linku 15 opět nasazeny soupravy nebo kloubové tramvaje. Naopak zrušen bude provoz linek číslo 13, 21 a 23, a to kvůli poklesu turistického ruchu.

Stanice metra Jiřího z Poděbrad se skoro na rok uzavře

Domácí

„Provoz městských autobusových linek bude omezen v rozsahu srovnatelném s loňskými prázdninami. Mírně větší počet linek bude mít sjednocené intervaly v ranní a odpolední špičce na deset minut či prodloužené intervaly v pracovní dny kolem poledne a o víkendech z 15 na 20 minut,“ uvedl Drápal.

Řada autobusových linek bude mít večer prodloužený interval z 15 na 20 minut. Stane se tak již po 21:00. Noční linky pojedou denně po 30 minutách.

O víkendech a svátcích nepojede linka 143, omezen bude provoz na lince 168 a linka 196 bude celotýdenně provozována pouze mezi Smíchovským nádražím a Kačerovem. Kvůli poklesu počtu turistů bude omezen provoz na linkách 100 a 119 na letiště a nepojede ani linka AE.

V Praze jezdí tramvaje častěji

Koronavirus

Vlakové linky v rámci PID pojedou o letních prázdninách podle platných jízdních řádů. Pokračovat budou omezení provozu kvůli modernizaci trati mezi Vršovicemi a Hostivaří, Radotínem a Dobřichovicemi a v první polovině července rovněž na trati z Masarykova nádraží směrem na Kladno.

Reklama

Výběr článků

Načítám