Hlavní obsah

V metru na Muzeu zavřeli půl nástupiště na trase A. Opravy potrvají pět měsíců

Novinky, tov, ale

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od úterý 11. července je na pět měsíců uzavřeno nástupiště stanice linky A Muzeum ve směru Depo Hostivař. Nástupiště se dočká kompletní opravy včetně kamenného obložení, nové ochrany proti zatékání vody či výměny kanalizace.

Uzavřené nástupiště ve stanici metra Muzeum na lince A ve směru Depo HostivařVideo: Novinky

 
Článek

„Pro jízdu do stanice Muzeum ve směru od Nemocnice Motol je třeba dojet až do stanice Náměstí Míru a následně přestoupit na vlak v opačném směru. K odjezdu ze stanice Muzeum směrem do stanice Depo Hostivař lze využít vlak směr Nemocnice Motol a ve stanici Můstek přestoupit do vlaku na opačné straně nástupiště,“ popsal změny v dopravě na trase A dopravní ředitel pražského dopravního podniku (DPP) Ladislav Urbánek.

Foto: Novinky

Uzavřená polovina nástupiště ve stanici metra Muzeum na trase A

Stavební práce spočívají zejména v izolaci stanice proti průsaku vody a ve vybudování odvodňovacího systému. Částečně budou také vyměněny hliníkové obklady. Oprav se dočká i nástupiště.

„Bude provedena výměna kamenných obkladů pilířů a stěn. Kamenné obklady zůstanou na pilířích a stěnách ve stejném rozsahu a bude použit tentýž materiál z lomu v Makedonii. Dále budou opraveny nástupištní hrany,” řekla Novinkám mluvčí DPP Aneta Řehková.

Foto: DPP

Ve stanici bude současně vybudováno nové osvětlení, systém počítání cestujících a majáčky pro nevidomé. Rekonstrukcí projde kanalizace a rozvody vody, úpravy čekají i vzduchotechniku. Dohromady vyjdou tyto opravy na asi 120 miliónů korun, odhaduje DPP.

První etapa oprav má skončit podle plánu 12. prosince, druhá etapa - uzavření nástupiště v opačném směru - pak začne na začátku příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám