Hlavní obsah

Úsporný tarif už v zálohách za říjen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dodavatelé elektřiny lidem v říjnových zálohách už zohledňují úsporný tarif. Ten domácnostem do konce roku přinese úsporu v průměrné výši 4000 Kč. Samotný tarif sníží platbu o 3500 Kč lidem, kteří elektřinou netopí, a 2000 Kč těm, kteří ji používají na vytápění.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K tomu od října až do konce příštího roku platí odpuštění plateb na podporu obnovitelných zdrojů ve výši 600 Kč za každou spotřebovanou megawatthodinu.

„Všem už od října zohledňujeme v zálohách úsporný tarif,“ řekl Právu mluvčí ČEZ Roman Gazdík. Tarif od října zohledňují i E.ON nebo PRE. Částku nebudou rovnoměrně rozpočítávat do plateb za říjen, listopad a prosinec, ale pokud to bude podle výše záloh možné, zohlední ji celou už v říjnové záloze.

Dodavatelé energií začali odběratelům zohledňovat příspěvek přes úsporný tarif

Ekonomika

Mluvčí E.ON Roman Šperňák Právu řekl, že firma v rámci vypořádání úsporného tarifu postupuje podle platných vládních nařízení. „Od 1. října nebudou mít naši zákazníci ve svých fakturách za elektřinu účtovaný poplatek na podporované zdroje energie. Příspěvek, na který mají domácnosti podle své distribuční sazby nárok, od 1. října zohledníme v nejbližších zálohách,“ uvedl.

Reklama

Související články

Úsporný tarif na výši dávek nemá vliv

Stát už začal přispívat domácnostem prostřednictvím úsporného energetického tarifu na jejich účty za elektřinu. Výše příspěvku činí 2000 nebo 3500 Kč....

Výběr článků

Načítám