Hlavní obsah

České a slovenské UniCredit Bank vzrostl za tři čtvrtletí zisk o čtvrtinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Česká a slovenská UniCredit Bank vykázala za první tři čtvrtletí letošního roku čistý zisk 8,5 miliardy korun (347 milionů eur). Představuje to meziroční zvýšení o 25,2 procenta. Vyplývá to z informací, které v úterý zveřejnila mateřská společnost banky. Ostatní velké banky výsledky za tři čtvrtletí zatím nezveřejnily.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Objem vkladů UniCredit Bank letos meziročně vzrostl o 7,4 procenta na 554 miliard korun. Objem poskytnutých úvěrů se zvýšil o 8,3 procenta na 564 miliard korun, vyplývá z oznámení.

Čisté výnosy z poplatků a provizí se snížily o 4,6 procenta na 4,5 miliardy korun, čisté úrokové výnosy vzrostly o osm procent na 11,9 miliardy korun. Čistý provozní zisk vzrostl o 18,5 procenta na 10,9 miliardy korun.

Vláda v souvislosti s energetickou krizí a růstem cen elektřiny a plynu rozhodla o tom, že na největší banky, mimo jiné UniCredit Bank, uvalí daň z mimořádných zisků, takzvanou windfall tax. Schválila ji jako šedesátiprocentní daňovou přirážku na nadměrný zisk.

Ten odpovídá rozdílu mezi základem daně a průměrem nákladů základu daně za poslední čtyři roky navýšeného o 20 procent.

Vedle velkých bank se windfall tax vztahuje i na energetické a petrochemické firmy, celkem na ní ke konci září stát vybral 25,65 miliardy korun.

UniCredit Bank zahájila činnost na českém trhu v listopadu 2007. Vznikla integrací HVB Bank a Živnostenské banky. UniCredit Bank má v Česku a na Slovensku téměř 900 000 klientů.

Na český trh přijde nová banka, chce lidem radit s investicemi

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám