Hlavní obsah

Tržby Škody Transportation vzrostly o čtyřicet procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tržby Škody Transportation, plzeňského výrobce zaměřeného především na kolejová vozidla a trolejbusy, loni vzrostly na 15,5 miliardy korun, což je o 40 procent více než v roce 2020. Hrubý provozní zisk stoupl dokonce o 178 procent na jednu miliardu. Vyplývá to z ve čtvrtek zveřejněných hospodářských výsledků podniku.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Plzeňská Škoda Transportation dodává dopravní vozy do měst po celém světě.

Článek

„Poslední dva roky byly pro celé odvětví velmi složité, protože jsme se museli potýkat jak s dopady pandemie nemoci covid-19, tak i s narůstajícími cenami energií, surovin a materiálu,“ uvedl Didier Pfleger, předseda představenstva Škody Transportation.

Škodovka minulý rok investovala do výroby v Plzni, Ostravě, Šumperku i finském Otanmäki 1,4 miliardy, to je meziroční nárůst o skoro sedmdesát procent.

Škoda Transportation nemusí Českým drahám vracet více než miliardu

Ekonomika

Do výzkumu a vývoje vložila dvě miliardy, o pětinu více než předloni.

„Podmínkou našeho dalšího růstu je schopnost nabízet zákazníkům nové technologie, zefektivnit výrobu a výrazně pokročit v digitalizaci. Věřím, že úspěchy dosažené v těchto oblastech v roce 2021 nám pomohou, abychom byli ještě více konkurenceschopní největším evropským hráčům a získávali zakázky i na nových teritoriích,“ podotkl Pfleger.

Podnik zaměstnává přes 6500 lidí, loni jich přibylo osm set. Škodu Transportation vlastní PPF a spadá do širší skupiny Škoda Group.

Reklama

Výběr článků

Načítám