Hlavní obsah

Toastový chléb z Polska obsahoval kovové střepiny, inspekce varuje před konzumací

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z šarží toastového chleba Dan Cake podle varování Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) obsahuje ostré kovové střepiny. SZPI ji proto vyhodnotilo jako nebezpečnou a spotřebitelům důrazně doporučuje, aby kontaminovaný chléb nekonzumovali.

Foto: SZPI

Toastový chléb obsahuje kovové střepy.

Článek

Celý název potraviny zní Dan Cake Toast bread wholegrain – chléb toustový pšeničný s celozrnnou moukou, krájený. Jedná se o půlkilogramové balení s datem minimální trvanlivosti 20. března 2021. Výrobcem je polská společnost Dan Cake Polonia.

Foto: SZPI

Takto vypadal chléb po rozbalení.

„Na základě hodnocení po otevření plastového obalu byla potravina vyhodnocena jako nebezpečná, protože chléb obsahoval větší množství ostrých kovových střepů,” uvedli inspektoři v tiskové zprávě.

Na restaurace už nebude dohlížet hygiena, ale SZPI, schválila Sněmovna

Ekonomika

Potravinářská inspekce z tohoto důvodu důrazně varuje spotřebitele, kteří šarži zakoupili, aby ji rozhodně nejedli.

Inspektoři okamžitě nařídili stažení šarže z trhu s tím, že zahájí správní řízení o udělení pokuty. Na nebezpečnou potravinu inspekce narazila v jedné z večerek v Hovoranech.

Foto: SZPI

Ostré kovové střepiny, jež inspektoři nalezli v chlebu.

Reklama

Související témata:

Související články

Do Česka mířilo 6,7 tuny plesnivých fíků

Do Česka mířila zásilka, která obsahovala 6,66 tuny plesnivých sušených fíků původem z Turecka. Zásilku zadržela Státní zemědělská a potravinářské inspekce...

Inspekce odhalila falešnou vanilku

Na českém trhu se objevila potravina označená jako mletá vanilka přírodního původu, která ve skutečnosti obsahuje syntetickou náhražku. Ve středu na to...

Výběr článků

Načítám