Hlavní obsah

Tesla ukáže elektrický náklaďák. Bude to zvíře, tvrdí šéf firmy

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobce elektromobilů Tesla se chystá vstoupit na nový trh. V říjnu představí bateriemi poháněný nákladní automobil. Na Twitteru již dříve naznačené plány potvrdil zakladatel a šéf Tesly Elon Musk.

Foto: Stringer, Reuters

Šéf Tesly Elon Musk na tiskové konferenci v Austrálii

Článek

Představení elektrického nákladního auta Tesla se má konat 26. října v Los Angeles.

„Bude stát za to vidět tohle zvíře osobně. Je neskutečné,“ napsal Musk na Twitteru, kde inovátora a miliardáře sleduje téměř 13 miliónů lidí.

Musk o plánech na výrobu nákladního auta mluví už přes rok, původně ho sliboval ukázat v září, takže nemá velké zpoždění. Zatím neprozradil údaje o nákladní kapacitě ani dojezdu. Podle agentury Reuters Tesla plánuje dojezd kolem 480 kilometrů.

Tesla dosud vyráběla luxusní sedany Model S a X, letos začala nabízet cenově dostupnější Model 3. Současně buduje v Nevadě obří továrnu na baterie.

Podle serveru Forbes vidí společnost Tesla příležitost k rozšíření záběru o nákladní dopravu díky tlaku řady zemí na ekologickou dopravu. Musk tvrdí, že počítá s ostrou konkurencí dosavadních výrobců nákladních vozů i nových hráčů, kteří se na nástup alternativních pohonů v dálkové dopravě také chystají.

Automobilka Toyota v dubnu začala testovat nákladní vůz Class 8 s vodíkovým pohonem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám