Hlavní obsah

Televize Prima loni zvýšila obrat na tři a půl miliardy korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Televizní skupina Prima loni zvýšila obrat téměř o pětinu na více než 3,5 miliardy korun. Před deseti lety to bylo o miliardu méně. Vyplývá to z informací společnosti.

Foto: Milan Malíček, Právo

Mateřskou společnost FTV Prima Holding ovládá ze 62,5 procenta přes svou skupinu GES podnikatel Ivan Zach.

Článek

První česká soukromá televize ve středu oslavila 25 let na tuzemském trhu. U jejího zrodu stáli režisérka Marie Poledňáková, režisér Jiří Menzel a Jitka Markvartová.

„Ani našim zakladatelům se tehdy asi nesnilo, že se Prima jednou stane velkou mediální skupinou s obratem 3,5 miliardy korun ročně a že z jednoho kanálu jich bude osm,“ uvedl generální ředitel FTV Prima Marek Singer.

Televize Prima, jež začínala pod názvem Premiéra, má v Česku stanice Prima, Prima Cool, Prima Love, Prima Zoom, Prima Krimi, Prima 1 a Prima Max.

Jednu televizní stanici má Prima na Slovensku. Mateřskou společnost FTV Prima Holding ovládá ze 62,5 procenta přes svou skupinu GES podnikatel Ivan Zach, zbylý podíl patří přes skupinu Alphaduct podnikateli Vladimíru Komárovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám