Hlavní obsah

Tchajwanská přepravní firma rozdala bonusy ve výši 50 měsíčních mezd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pořádně tučné odměny si přišli někteří zaměstnanci tchajwanské přepravní společnosti Evergreen Marine, jež těžila z oživení poptávky po přepravních službách, díky čemuž měla hospodářsky nebývale úspěšný rok. Zaměstnanci tak na konci roku inkasovali odměnu ve výši 50 měsíčních platů, což je doba delší než čtyři roky. Informovala o tom agentura Bloomberg.

Foto: Profimedia.cz

Nákladní loď přepravní společnosti Evergreen Marine.

Článek

Ve firmě je zvykem, že velikost každoročních odměn je odrazem toho, jak se společnosti finančně vedlo. A loňský rok byl vskutku výjimečný. Důvodem je zvýšená poptávka po lodní přepravě.

Zájem o lodní dopravu v posledních dvou letech podporoval růst poptávky po spotřebním zboží, který vyvolala pandemie covidu-19, a následné výrazné zvýšení sazeb za přepravu.

Očekává se, že tržby podniku za loňský rok stoupnou na rekordních 634,6 miliardy tchajwanských dolarů (4,65 bilionu Kč), což je více než trojnásobek tržeb z roku 2020.

Výše bonusu se lišila v závislosti na pracovním zařazení zaměstnance, přičemž odměna se vztahovala pouze na zaměstnance se smlouvami podepsanými na Tchaj-wanu, píše Bloomberg s odvoláním na svůj nejmenovaný zdroj obeznámený se situací.

Zpravodajský server Taipei’s Economic Daily News minulý týden bez uvedení zdroje uvedl, že firma dala zaměstnancům bonusy, které se rovnají až 52 měsíčním mzdám. Někteří pracovníci tak 30. prosince obdrželi více než 65 tisíc dolarů (1,5 milionu Kč).

Ne všichni zaměstnanci Evergreen Marine však měli takové štěstí. Zaměstnanci v Šanghaji si podle webu Caixin stěžovali na nespravedlivé zacházení, protože dostali bonusy pouze ve výši pěti až osminásobku své měsíční mzdy.

Společnost Evergreen Marine k sobě přitáhla nechtěnou pozornost na začátku roku 2021, když její loď uvázla v Suezském průplavu. Nehoda tehdy narušila lodní dopravu a dodavatelské řetězce.

V Suezském průplavu uvázla loď s ukrajinskou kukuřicí

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám