Hlavní obsah

Světlíkovy Vítkovice rozjely ocelárnu, omezení výroby skončilo

Právo, plk

Společnost Vítkovice Heavy Machinery (VHM), patřící do strojírenské skupiny Vítkovice Machinery Group podnikatele Jana Světlíka, obnovila provoz ocelárny, zrušila omezení výroby a vrací se ke standardnímu pracovnímu rytmu.

Foto: Vítkovice

Ocelárna Vítkovice Heavy Machinery

Článek

Kvůli nedostatku provozního kapitálu byla od poloviny ledna část z tisícovky zaměstnanců VHM doma, od firmy dostávali 80 procent mzdy. Obnovení výroby souvisí s reorganizací podniku, jehož řízení postupně přebírá nový majitel, společnost SPV VTK Jaroslava Strnada.

Už v neděli VHM nastartovala v několika tavbách všechna zařízení ocelárny. Běžný výrobní režim se rozjel v pondělí. „Rozjezd ocelárny je naprosto klíčový moment pro obnovení důvěry trhu, zejména německého, na který směřuje podstatná část produkce,“ poukázal obchodní ředitel VHM Jiří Brož.

Zatímco provoz ocelárny je na startu, tzv. studené procesy, jako je obrábění a montáže, se rozjely už 20. března. „Klíčový je ale start ocelárny, tedy výroby tekuté oceli v přímé návaznosti na slévárnu a kovárnu,“ uvedl výrobní ředitel VHM Vlastimil Molek s tím, že restart probíhá přesně v termínu, který společnost zákazníkům předem avizovala.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám