Hlavní obsah

Svazu průmyslu nově povede Jan Rafaj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valná hromada Svazu průmyslu a dopravy ČR v úterý zvolila novým prezidentem na období 2023 až 2027 dosavadního viceprezidenta Jana Rafaje. Ve funkci vystřídá Jaroslava Hanáka, který v čele svazu skončí po 12 letech. Řekla to mluvčí svazu Tereza Šebestová.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Nový prezident Svazu průmyslu a dopravy Jan Rafaj na snímku z 18. listopadu 2019.

Článek

Nový prezident Rafaj byl zvolen ve druhém kole 60 procenty hlasů, ve kterém porazil bývalého premiéra Mirka Topolánka.

Svaz průmyslu a dopravy ČR, který je nestátní dobrovolnou nepolitickou organizací, reprezentuje 11 000 firem s více než 1,3 milionu zaměstnanců. Jeho cílem je hájit a prosazovat jejich zájmy v evropských a mezinárodních organizacích. Snaží se také ovlivňovat hospodářskou a sociální politiku vlády s cílem vytvářet podmínky vhodné pro rozvoj podnikání v ČR.

Rafaj byl viceprezidentem Svazu průmyslu a dopravy od roku 2011. Je generálním ředitelem české pobočky společnosti Heimstaden, největšího poskytovatele nájemního bydlení v Česku, převážně v Moravskoslezském kraji. Je také místopředsedou dozorčí rady těžební společnosti OKD a členem statutární orgánů řady dalších společností.

Topolánek chce do čela Svazu průmyslu a dopravy

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám