Hlavní obsah

Stávka strojvedoucích zastaví spoje mezi Prahou a Berlínem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli stávce německých strojvůdců bude zásadně omezen vlakový provoz mezi Českem a Německem. Německý dopravce Deutsche Bahn oznámil, že ve čtvrtek z Berlína žádný spoj do Prahy nevyjede a vlaky v opačném směru ukončí svou jízdu v Drážďanech. Stávka začne ve středu v 22:00 a má trvat do čtvrtečních 18 hodin.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Vlak společnosti Deutsche Bahn

Článek

České dráhy upozornily, že spoj EC 458 mířící podle jízdního řádu do švýcarského Zürichu bude končit v Děčíně. Tamtéž bude končit i část vlaků mířících do Berlína. Další by měly končit ve zmiňovaných Drážďanech.

Naopak spoje Prahy přes Plzeň do Mnichova by neměly být stávkou dotčeny, stejně jako některé regionální přeshraniční spoje.

Problémy se spoji se pode ČD mohou promítnout i do vypravování souprav v pátek 17. listopadu.

ČD upozornily, že jízdní doklady z a do Německa, případně pro tranzit přes Německo, pro 15. a 16. listopad mohou být použity kdykoliv od 15. do 23. listopadu. Je zrušena i jejich vazba na konkrétní vlak.

Deutsche Bahn kritizovaly rozhodnutí o stávce, které přišlo krátce před dalším naplánovaným jednáním. „Rozhodnutí je absurdní,“ uvedl personální ředitel DB Martin Seiler. Němečtí strojvedoucí se domáhají vyšších mezd.

Dopravci doporučují sledovat aktuální situaci na webu.

Strojvedoucí v Německu ohlásili stávku, může narušit i spoje s ČR

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám