Hlavní obsah

Stavebnictví zrychlilo růst, hodnota stavebních povolení stoupla o čtvrtinu

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Stavební produkce v červenci meziročně vzrostla o 3,7 procenta. To je o něco rychleji než v červnu, kdy meziroční růst činil 2,6 procenta. Vyplývá to z dat, jež v pátek zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ). Stavební úřady vydaly meziročně o 11,2 procenta stavebních povolení více a orientační hodnota těchto povolení vzrostla o 25 procent.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Stavební produkce

Článek

„Stavební produkce v červenci pokračovala v růstu zejména díky inženýrským stavbám. Dařilo se také zahájeným bytům v bytových domech, ale extrémní růst je zčásti ovlivněn nízkou srovnávací základnou,“ řekla k aktuálním datům vedoucí oddělení statistiky stavebnictví ČSÚ Petra Cuřínová.

V červenci byla zahájena stavba 3 088 bytů, což je o 24,3 procenta více než před rokem. Dokončeno bylo 3 088 bytů, meziročně o 2,3 procenta méně.

Stavební úřady v červenci vydaly 7 503 stavebních povolení, což je meziročně o 11,2 procenta více. Orientační hodnota těchto staveb dosáhla 31,8 miliardy korun, což představuje meziroční nárůst o 25 procent.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám