Hlavní obsah

Skupina Bohemia Energy prodává technologickou společnost USYS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Bohemia Energy prodává technologickou společnost Utilities Systems (USYS), která se zabývá vývojem, implementací a podporou zákaznických systémů pro vodárenství, energetiku a média. Prodej firmy je v souladu se strategií s ukončováním činnosti skupiny Bohemia Energy. Prodej společnosti bude zajišťovat poradenská společnost, řekl mediální zástupce Mirek Deneš.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Prodej společnosti USYS, která vyvíjí a implementuje IT systémy, je logickým krokem v souladu se strategií s ukončováním činnosti skupiny Bohemia Energy. Zároveň je nyní pro prodej ideální doba,” řekl Deneš.

Prodej společnosti svěří Bohemia Energy jedné z firem tvořící takzvanou velkou čtyřku mezinárodních poradenských společností. „Která zajistí maximální transparentnost prodeje a bude garantem nejvyšší tržní nabídky,” uvedl Deneš.

Firma USYS (dříve STAS servis) vyvíjí zákaznické informační systémy od roku 1991, například zákaznický informační systém ZIS.

Produkty společnosti podle Deneše využívá více než 80 procent vodáren v Česku a na Slovensku.

Šéf Bohemia Energy vlastní s manželkou luxusní tryskáč za tři stovky milionů

Domácí

V energetice a teplárenství je systém společnosti USYS implementován v řadě významných společností v Česku, na Slovensku a v Polsku.

Mezi další významné implementace ZIS patří výběr koncesionářských poplatků v Českém rozhlasu a České televizi.

Skupina Bohemia Energy, největší uskupení alternativních dodavatelů energií v ČR, oznámila loni 13. října ukončení činnosti a dodávek elektřiny i plynu.

Jako důvod uvedla extrémní růst cen energií na trzích. Po Bohemia Energy skončily také další firmy.

Reklama

Výběr článků

Načítám