Hlavní obsah

Škodováčtí výzkumníci pronikli k protinožcům

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Významný kontrakt za téměř deset miliónů korun uzavřela v těchto dnech Škoda Výzkum, dceřiná společnost plzeňské Škody Holding. Pro australskou firmu United Goninan provede únavové zkoušky podvozku kolejového vozidla.

Foto: Renáta Polišenská

Joža Uprka, Poslední velká pouť u sv. Antonínka, 1924. Obraz je vystaven v Galerii Joži Uprky v Uherském Hradišti

Článek

"V rámci holdingu se sice nejedná o převratnou sumu, v oblasti výzkumu ale jde o velmi vysokou zakázku," uvedl Jan Sedláček, vedoucí Obchodu a marketingu zmíněné škodovácké společnosti.

"Podpisu smlouvy předcházelo několikaměsíční jednání a zákazník projevil spokojenost jak s naším experimentálním vybavením, tak zejména s kvalitou našich zaměstnanců," podotkl Sedláček, podle něhož se o další zakázce od stejné firmy a v podobném rozsahu nyní jedná.

Pro celý podnik je uvedený obchod důležitý i z toho důvodu, že do Austrálie Škodovka naposledy pronikla před více než šedesáti lety - v roce 1938.

Škoda Výzkum, která se specializuje na služby z oblasti výzkumu a akreditovaného zkušebnictví, v současné době zaměstnává 125 vysoce kvalifikovaných pracovníků.

Výběr článků

Načítám