Hlavní obsah

Škoda Power dodá do Švédska turbínu pro elektrárnu za 300 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Škoda Power, náležející do skupiny Doosan, uzavřela ve Švédsku kontrakt téměř za 300 miliónů korun. Pro stavbu elektrárny Lund na spalování biomasy dodá parní turbínu s generátorem. Elektrárna začne pracovat v první polovině roku 2014.

Článek

Elektrárna bude postavena u obce Örtöfta, 15 kilometrů severně od Lundu. Škoda Power už dodala do Švédska v letech 2006 a 2007 turbíny do měst Värö a Mönsteras. Tyto stroje našly uplatnění v papírenském průmyslu, uvedl generální ředitel podniku Jiří Šmondrk.

Už v polovině února podepsaly plzeňské strojírny významné kontrakty na dodávku parních turbín ve Velké Británii pro elektrárnu na biomasu a v Německu do obří papírny, oba v objemu stovek miliónů korun. Zařízení budou zprovozněna v roce 2013.

Škoda Power je výrobcem a dodavatelem zařízení pro elektrárny, především strojoven parních turbín. Podnik v prosinci 2009 koupila za 11,5 miliardy korun jihokorejská skupina Doosan. Škoda Power s ročními tržbami kolem osmi miliard korun zaměstnává přes 1100 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám