Hlavní obsah

Škoda po dovolené znovu rozběhne výrobu Octavie a Rapidu

Mladá Boleslav

Škoda Auto začne v neděli večer postupně obnovovat výrobu po dvoutýdenní celozávodní dovolené. První se rozjede linka pro Rapid a Octavii v Mladé Boleslavi. Uvedli to zástupci společnosti. Linka pro Octavii a Rapid má od letoška zvýšenou výrobní kapacitu z 800 na 1200 aut denně.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Rapid

Článek

O týden později se v hlavním výrobním závodě v Boleslavi rozjede další linka, na které se vyrábí model Fabia. K té se v polovině srpna přidá výroba nové karosářské verze Rapidu pod označením Spaceback. V neděli 4. srpna obnoví automobilka výrobu modelů Superb a Yeti v Kvasinách. Produkce Roomsteru se rozjede následující den.

Odstávku využila Škoda ke stavebním pracím a modernizaci provozů. V Boleslavi šlo především o přípravu výroby Spacebacku, v Kvasinách pak o výstavbu nové svařovny a související infrastruktury.

Vrchlabský závod automobilky během dovolené provedl technologické úpravy související s rozšiřováním výrobních kapacit automatické převodovky DQ 200. Na podzim má mít Škoda k dispozici plnou výrobní kapacitu až 1500 převodovek denně.

Reklama

Výběr článků

Načítám