Hlavní obsah

Škoda omezí budoucí investice v Indii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Česká automobilka Škoda Auto omezí budoucí investice v Indii a odkládá projekt malého auta pro indický trh. Podle páteční zprávy indického listu Business Standard to řekl šéf Škoda Auto India Sudhír Ráo. Podle něj za to mohou problémy a nejistoty pro podnikání v indickém automobilovém průmyslu, vesměs vytvářené státními orgány.

Foto: David Taneček, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Šéf indického zastoupení Škoda Auto Ráo poukázal na problémy kolem dohody o transferu technologií nebo otázku placení spotřebních daní z prodejů se slevou.

Poukázal také na nedávný případ, kdy indický antimonopolní úřad kvůli údajnému porušování hospodářské soutěže vyměřil pokutu 14 domácím a zahraničním automobilkám včetně Škody. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"Pokud se tyto nejistoty zmírní a my budeme cítit větší jistotu, rádi bychom v budoucnu investovali více," řekl Ráo. Škoda Auto dosud v zemi investovala kolem 750 miliónů eur (asi 20 miliard korun), uvedl list.

Automobilka ovšem vyjádření indického manažera mírní.

„Pan Ráo komentoval pouze obecné investiční podmínky a hospodářské prostředí v Indii. Záměrem bylo zdůraznit, že Indie potřebuje stabilnější a důvěryhodnější politicko-ekonomické prostředí pro případné investice. Jednalo se pouze o obecný komentář, nebyly zmiňovány žádné konkrétní investiční projekty,” řekl Novinkám mluvčí Škoda Auto Tomáš Kubík.

Škoda Auto prodává v Indii vozy Octavia, Superb a Yeti. Ve čtvrtek uvedla na indický trh modernizovanou verzi modelu Rapid.

Škoda prodala v Indii od roku 2001 do loňska více než 187 tisíc vozů. Superb uvedla firma na tento trh v roce 2004, Yeti v roce 2010.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám