Hlavní obsah

Škoda Auto omezuje výrobu, na některých linkách ruší směny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobní situace ve Škodě Auto se zhoršuje. Automobilka znovu čelí nedostatku čipů, a proto v tomto týdnu ruší některé směny na montážní lince, kde se vyrábí vozy Octavia a Enyaq. Informovaly o tom Odbory Kovo MB ve svém týdeníku Škodovácký odborář. Závod v Kvasinách pokračuje bez omezení.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Provoz nové lakovny v mladoboleslavské automobilce Škoda Auto (ilustrační foto).

Článek

„Situace ve výrobě se po optimistických prvních týdnech tohoto roku opět zhoršuje,“ píše Škodovácký odborář s tím, že od pondělí tak výroba v závodě MB I, odkud vyjíždí nová auta Octavia a Enyaq, pojede jen ve čtyřech ranních směnách od úterý do pátku a všechny ostatní směny se ruší.

Na toto omezení jsou pak navázané směny i ve svařovně MB I, kde je zaveden stejný režim, a dopad to má i na lakovnu MB B. Tam budou tento týden jen tři ranní směny. V závodě MB II, kde se vyrábí vozy Fabia, Scala a Kamiq, odpadly všechny tři pondělní směny, po zbytek týdne se ale bude vyrábět.

Směny Škoda ruší i v továrně ve Vrchlabí, kde je 20směnný režim na montáž převodovek a obrábění. Výroba se tam zastaví ve čtvrtek v 18 hodin a znovu se spustí až v pondělí, rovněž v 18 hodin. Naopak v Kvasinách se bude vyrábět dál bez omezení, informoval dále týdeník.

„Odbory Kovo pro dotčené zaměstnance opět vyjednaly náhradu ve výši 80 procent průměrné mzdy, tedy zhruba denní výdělek,“ ujistily odbory.

Škoda Auto není v omezování výroby sama. Kolínská Toyota už minulý týden informovala, že v únoru kvůli nedostatku komponentů zastaví výrobu. Poslední směna je plánovaná na úterý.

Kolínská Toyota v únoru zastaví kvůli nedostatku součástek výrobu

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám