Hlavní obsah

Síť hobbymarketů bauMax kupují německý rival Obi a developer Supernova

Německá síť hobbymarketů Obi a developerská skupina Supernova se v pátek dohodly na koupi rakouského konkurenta bauMax. Informují o tom rakouská média. Server listu Kurier napsal, že transakce má hodnotu téměř 200 miliónů eur (5,4 miliardy Kč). BauMax má prodejny také v České republice.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Obi prý bude pod svou značkou nadále provozovat 70 ze 106 prodejen bauMaxu. Podle agentury APA není jasné, co bude se zbývajícími prodejnami, podrobnější informace mají být zveřejněny příští týden. Zaměstnanci bauMaxu už ale byli o transakci informováni.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Partnerem německé firmy je developerská společnost Supernova se sídlem ve Štýrském Hradci. Supernova podle listu Kurier kupuje od bauMaxu téměř 40 nemovitostí, které pak bude pronajímat Obi.

BauMax je už několik let v hluboké krizi, firmu vyčerpala hlavně expanze do východní Evropy. V roce 2013 společnost prohloubila čistou ztrátu na 189 miliónů eur ze 126 miliónů eur o rok dříve.

V Česku hobbymarkety bauMax v loňském roce prohloubily ztrátu na 562 miliónů korun ze 471 miliónů korun v roce 2013 a firma zde byla ve ztrátě pátým rokem za sebou. Na Slovensku podnik prohloubil ztrátu na 7,84 miliónu eur z 0,6 miliónu eur v předešlém roce.

BauMax už dříve odprodal své aktivity v Rumunsku, Bulharsku, Chorvatsku, Turecku a Maďarsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám