Hlavní obsah

Sankce proti Rosněfti a dalším ruským podnikům jsou oprávněné, rozhodl soudní dvůr EU

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soudní dvůr Evropské unie v úterý potvrdil sankce, které EU uvalila na některé ruské subjekty v souvislosti s ukrajinským konfliktem a anexí Krymu. Informovala o tom agentura Reuters. Sankce se týkají mimo jiné největší ruské ropné společnosti Rosněfť.

Foto: Sergei Karpukhin, Reuters

Logo největší ruské ropné společnosti Rosněfť

Článek

EU uvalila sankce na Rusko po obsazení Krymu v roce 2014. Později je ještě zesílila v reakci na válku na východě Ukrajiny.

„Restriktivní opatření v reakci na krizi na Ukrajině vůči jistým ruským podnikům, včetně Rosněfti, jsou platné,“ uvedl soudní dvůr.

Právní zástupce společnosti sdělil novinářům, že je výsledkem zklamán. „Řekl bych, že jde do jisté míry o zhoršení právní ochrany v EU v oblasti sankcí, protože soud akceptoval skutečnost, že je společnost částečně vlastněna státem, jako dostačující, aby na ni byly uvaleny sankce,“ zdůraznil.

Rosněfť se stala největší ruskou ropnou společností poté, co stát zlikvidoval ropný gigant Jukos, vlastněný Michailem Chodorkovským.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám