Hlavní obsah

Rýže i sardinky za devět korun. Zakladatel nízkonákladových aerolinek prodává ultralevné potraviny

– Londýn

Zakladatel nízkonákladových aerolinek EasyJet Stelios Haji-Ioannou otevřel levné potraviny EasyFood, kde se dají koupit jednotlivé potraviny za 25 pencí(cca devět korun). Úvodní ceny jsou sice zaváděcí, ale zakladatel slibuje, že chce udržovat nízké ceny tak dlouho, dokud budou generovat zisk, uvedla televize Sky News.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Britové před samoobsluhou EasyFood v Londýně

Článek

První obchod EasyFood byl otevřen v Park Royalu v severozápadním Londýně se sloganem: „Žádné drahé značky. Jen potraviny s poctivými cenami.“ Obchod přiznává „omezenou základní nabídku“. V prodeji není čerstvá zelenina, ovoce ani maso, zato olejovky, ananasové řezy nebo opečené fazole či těstoviny.

Za 25 pencí je například rajčatový protlak, čaj, sardinky, rýže a cukr či instantní nudle.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Před obchodem se ve středu po otevření kvůli velkému zájmu vytvořila fronta. Zaměstnanci proto museli zákazníky pouštět dovnitř po menších skupinách.

Stelios, který se věnuje dodávkám potravin přes charitu v Řecku a na Kypru, řekl: „Je to další způsob, jak může značka Easy sloužit chudším.“ Uvedl, že jde o obchodní pokus prodávat základní potraviny za 25 pencí nezaměstnaným nebo lidem s nízkými platy žijícími kolem Park Royalu. Do obchodu ale může přijít nakoupit kdokoli.

Podle expertů to vypadá, že Stelios chce podkopat pozici levných řetězců Lidl/Aldi a Poundland, uvedla televize Sky News. Tradiční samoobsluhy Tesco, Sainsbury’s Asda a Morrison’s mají pocit, že je cenová válka vytlačila z oblasti diskontů.

Stelios, který s rodinou drží 35 procent EasyJetu, oznámil plán na otevření levných potravin v roce 2013.

Reklama

Výběr článků

Načítám