Hlavní obsah

Ruzyňským letištěm prošlo do června 3,8 miliónu lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražskému ruzyňskému letišti stále roste počet pasažérů, i když už ne tak rychle jako loni. Od ledna do konce května jím prošlo 3,78 miliónů cestujících, což je o 15 procent více než za stejné období roku 2004.

Článek

V samotném měsíci květnu letiště odbavilo přes 937 tisíc lidí. "Praha tak svými výkony dosahuje k vyšší kategorii světových letišť odbavujících více než 10 miliónů pasažérů v průběhu jednoho roku a zaujímá co do výkonu 30. místo v Evropě," uvedla mluvčí České správy letišť (ČSL) Anna Kovaříková.

Ještě více než počet cestujících narostl počet pohybu letadel na drahách. V květnu odtud vystartovalo nebo tu přistálo 14 361 letadel, což je meziroční nárůst o 16 procent. Letištěm prošlo 4,4 tuny nákladů, což je meziročně růst o 5,8 procenta, v porovnání s dubnem je to ale mírný pokles.

Podnik na začátku týdne změnil vedení. Ministr dopravy odvolal dosavadního ředitele ČSL Martina Kačura kvůli chybám v hospodaření firmy.  [celá zpráva] Podnik, který zatím vede dosavadní ekonomická náměstkyně Hana Černochová, musí podat dodatečné daňové přiznání.

Kačur se zasadil o velký rozvoj pražského letiště, za jeho působení se začala stavět nová odbavovací hala, která bude otevřena příští rok. Chystá se i stavba nové přistávací a vzletové dráhy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám