Hlavní obsah

Šimonovský odvolal šéfa ruzyňského letiště Kačura

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministr dopravy Milan Šimonovský odvolal v úterý ředitele České správy letišť Martina Kačura. Zdůvodnil to chybami účetnictví firmy v letech 2000-2002. Kačur ovšem v té době firmu neřídil, byl ve funkci provozního náměstka.

Článek

Společnost musí za tyto roky znovu předložit daňové přiznání a doplatit na daních asi 140 miliónů korun. Kačura nahradí dosavadní ekonomická ředitelka společnosti Hana Černochová.

Martin Kačur je v čele firmy oficiálně od ledna 2004, předtím ale firmu více než rok vedl jako prozatímní ředitel. Vystřídal Jiřího Šťastného, kterého tehdejší ministr dopravy Jaromír Schling odvolal v roce 2002. Kačura do funkce jmenoval sám Šimonovský.

Třiatřicetiletý manažer si ve funkci počínal velmi úspěšně, ruzyňské letiště se za jeho působení stalo jedním z nejvýznamnějších letišť v regionu. Letiště za rok odbaví kolem deseti miliónů cestujících, což je dvojnásobek toho, co v roce 1999. Za jeho působení se začal stavět nový terminál, který by měl začít fungovat příští rok.

Problémy s taxikáři

Na letišti v Ruzyni začalo ve středu platit nové pravidlo příjezdu automobilů na parkoviště před odbavovací halou. Platilo pouze dva dny. ČSL zavedla jeden pás, v němž mohla zdarma zastavit všechna auta na deset minut, tedy například lidé, kteří jen vezli někoho na letiště nebo z letiště.

Nová pravidla ale v pátek vyvolala protest taxikářů. Těm se nelíbilo, že do prvního pruhu před odbavovací halou mohla kromě občanů zajíždět jen auta společností, které měly s ČSL smlouvu. Pražský magistrát řekl, že nařízení je protiprávní a ČSL jej hned v pátek zrušila.

Související témata:

Výběr článků

Načítám