Hlavní obsah

Ruská prokuratura obsadila Jukos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Ruská prokuratura ve středu opět obsadila kanceláře ropné společnosti Jukos, kde znovu hledala dokumentaci k platbám daní regionální odnože Tomskněfť. Podle zdrojů z Jukosu byli prokurátoři z Tomsku. Plánovaná fúze Jukosu s menším Sibněfťem zřejmě definitivně padla.

Foto: Petr Dujka (archiv)

Figurínu Ferdinanda, hraběte z Bubna a Litic, kterého 6. prosince uctí švýcarská Ženeva, je možné spatřit na zámku v Doudlebách nad Orlicí.

Článek

O razii informovala agentura Reuters. Jukos zatím oficiálně stále vede rozhovory o sloučení se svým menším rivalem Sibněfť, podle některých zdrojů ale ze sloučení už definitivně sešlo. [Celá zpráva]

Jukos takové informace sice popřel, odborníci se ale většinou shodují, že fúzi už se zachránit nepodaří. O fúzi podle navržených podmínek totiž nemá zájem Sibněfť.

"Nemůžete si vynucovat sňatek, když ho jeden z partnerů nechce," citoval list Financial Times jednoho z akcionářů Jukosu. List s odkazem na zdroje tvrdí, že fúzi už definitivně odvolal hlavní akcionář Sibněfti Roman Abramovič, který chtěl zajistit ve vedení nového podniku křesla svým lidem.

Akcie Jukosu mezitím dnes pokračovaly v poklesu a dostaly se pod psychologicky důležitou hranici deseti dolarů. Jsou tudíž na nejnižší úrovni za posledních osm měsíců. V médiích se navíc dnes objevily informace, že Abramovič je připraven Jukosu vrátit akcie i hotovost, kterou už Jukos v rámci chystané fúze převedl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám