Hlavní obsah

Řidiči mohou využít nový sjezd z boleslavské dálnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od čtvrtečního dopoledne je na mladoboleslavské dálnici D10 zprovozněn nový exit. Ve směru od Prahy mohou řidiči na 40. kilometru sjet na Nymburk nebo Mělník. Dosud museli sjíždět ještě o kilometr dál, udělat smyčku pod dálnicí nebo přes obec Bezděčín v její blízkosti a najet na silnice I/38 na Nymburk, případně na I/16 na Mělník. Teď je s těmito tahy dálnice propojena přímo novou silniční větví.

Nový sjezd z dálnice D10 Video: Radek Plavecký, Právo

 
Článek

„Nová větev mimoúrovňové křižovatky u dálnice by měla zejména zvýšit bezpečnost dopravy v místě, kde se krátce za sebou napojují dva nájezdy a hned vzápětí je sjezd na zmíněný Bezděčín,“ uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl.

Denně těmito místy podle údajů ŘSD projede kolem sedmi tisíc aut, z toho třetina jsou nákladní vozy. Nový sjezd vyšel na necelých 20 milionů korun. Kromě stavby samotné vozovky bylo potřeba také upravit bezprostřední okolí.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Dokončení a zprovoznění nového sjezdu z dálnice D10 na 40. kilometru. Řidiči se snáze dostanou na výpadovky na Nymburk a Mělník

„Bylo nutné vyřezat porosty u silnice, aby měli řidiči dobrý výhled na křižovatce,“ potvrdil pracovník ředitelství Jiří Veselý.

Dálnice D10 v okolí Mladé Boleslavi prochází v poslední době velkými úpravami. Vloni byly například zprovozněny třetí pruhy v obou směrech dálnice kolem města, aby se zvýšila její kapacita. S obdobným rozšířením se počítá v budoucnu i v dalších úsecích mezi Prahou a Mladou Boleslaví.

Za rok 2024 má přibýt 114 kilometrů dálnic

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám