Hlavní obsah

Řetězec CrossCafe zavírá pět poboček v Praze

Novinky, jam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli epidemii koronaviru a tvrdým opatřením zavírá kavárenský řetězec CrossCafe svých pět poboček v hlavním městě. Provozovny v ostatních městech zůstávají. Společnost to oznámila v pondělí s tím, že vládní kompenzace jsou nedostatečné.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Hlavní město je v současné chvíli nejvíce postiženo odlivem turistů, absencí kancelářských pracovníků a stejně tak studentů, kteří jsou našimi stěžejními hosty. Současný vývoj situace nenasvědčuje tomu, že by se v blízké budoucnosti situace změnila tak, aby se pražské kavárny a restaurace vrátily k tržbám roku 2019. Podpora vlády ČR zdaleka nepokrývá naše náklady, a proto jsme bohužel nuceni s výše zmíněným výhledem učinit takto zásadní rozhodnutí,” stojí v pondělním prohlášení společnosti.

Společnost se tak stala další obětí pandemie koronaviru a s ní souvisejících vládních opatření. Podobnou cestu zvolil v Česku i další řetězec kaváren, a to Costa Coffee, který se rozhodl dočasně uzavřít velkou část svých provozoven.

CrossCafe má pobočky také v dalších městech, jde například o Plzeň, Ostravu či Liberec.

Reklama

Výběr článků

Načítám