Hlavní obsah

Putin povolil prodej ruské dcery české firmy J&T Banka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský prezident Vladimir Putin schválil dohodu o koupi ruské dceřiné společnosti české firmy J&T Banka. Aktiva banky získal holding Bjurokrat, jehož majitelem je ruská banka Realist, informoval list Kommersant.

Foto: Sputnik, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Článek

Informaci potvrdila i banka Realist, jež oznámila, že získala dceřinou společnost J&T Banky, která se specializuje na obsluhu firemních klientů a operace na trhu s cennými papíry.

Skupina J&T vstoupila na ruský trh v roce 2007, provozovala tamní J&T Banku a dříve rovněž platební společnost PGJT. K opuštění ruského trhu se skupina rozhodla po loňské ruské invazi na Ukrajinu. Ruská aktiva se snaží již více než rok prodat.

Jak k tomu uvedl list Kommersant, mateřská česká J&T Banka na jaře loňského roku „kvůli mezinárodní situaci“ dočasně pozastavila platební transakce s ruským rublem. Finanční organizace tehdy oznámila svůj záměr opustit ruský trh.

Rusko v současné podobě bude hrozbou i v následujících desetiletích, řekl Lipavský

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám