Hlavní obsah

Provozovatelé sportovišť sčítají ztráty, bazény zatím nevypouštějí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sauny, bazény a fitness centra musely na dva týdny zavřít a nabíhají jim další ztráty. Uzavření vládním nařízením zaskočilo i návštěvníky, lidé provozovatelům telefonovali a ptali se na podrobnosti.

Foto: Profimedia.cz

Aquapalace Praha

Článek

„Nařízení vlády respektujeme, máme uzavřený celý areál, vnitřní i venkovní bazén, protože ten také spadá do kategorie umělých koupališť. Lidé nám kvůli venkovnímu bazénu hodně volají a ptají se na to,“ řekl v pátek Právu ředitel plaveckého stadionu v Praze-Podolí Jan Bezděk.

„Ráno jsme neotevřeli, zaměstnanci přišli, něco poklidili a odešli domů. V pondělí budeme řešit, zda jim dáme nějakou náhradní práci, nebo si vyberou dovolenou,“ doplnil.

Přehledně: Nové změny od pondělí

Koronavirus

V Podolí na tržbách každý den přijdou zhruba o 80 tisíc korun. „Vodu z bazénů vypouštět nebudeme, to by bylo extrémně drahé,“ vysvětlil Bezděk.

Posilovny a bazény budou zavřeny už od zítřka

Domácí

Nejnavštěvovanější tuzemský akvapark Aquapalace Praha má denní náklady 600 tisíc korun. Na 14 dní je přitom nelze snížit, sdělila Právu ředitelka Vladana Horáková.

Nad uzavřením bazénů se podivuje provozovatel městského plaveckého stadionu v Liberci. „Když mohou lidé chodit do obchodních domů, tak proč bychom nemohli chodit do prostředí bazénu, kde je chlórová voda? Ale samozřejmě to respektuji,“ prohlásil Jan Švec.

Sauny zakonzervují

Řetězec saun Saunia hodlá své provozovny na dva týdny „zakonzervovat“. Náklady na údržbu tak budou minimální, musí ale samozřejmě hradit nájmy a mzdy.

„Aktuálně čekáme na bližší informace ohledně opatření a potenciálních kompenzací. Bezpečnost saun je prokázána, stejně jako zdravotní benefity saunování,“ popsal Právu provozní ředitel Saunia Jaroslav Zonyga. Ztráty na tržbách odhaduje v milionech korun.

Aquapark má denní náklady 600 tisíc. Pokud má zavřít na delší dobu, potřebuje to vědět už teď

Ekonomika

Také fitness centra sčítají ztráty. Za dva týdny nuceného uzavření vnitřních sportovišť vygenerují úhrnnou ztrátu až 285 milionů korun, uvedla Česká komora fitness.

„Toto je další krutá rána sektoru, který už od června počítá obrovské ztráty,“ uvedla prezidentka komory Jana Havrdová.

Reklama

Výběr článků

Načítám