Hlavní obsah

Aquapark má denní náklady 600 tisíc. Pokud má zavřít na delší dobu, potřebuje to vědět už teď

Nejnavštěvovanější tuzemský aquapark Aquapalace Praha má denní náklady včetně mezd 600 tisíc korun. Pokud by nucené uzavření mělo trvat déle, provozovatel by potřeboval informaci už nyní, aby se dokázal připravit. Uvedla to generální ředitelka Aquapalace Praha Vladana Horáková.

Foto: Profimedia.cz

Nejnavštěvovanější tuzemský aquapark Aquapalace Praha má denní náklady včetně mezd 600 tisíc korun.

Článek

Vedení Aquapalace Praha podle Horákové očekávalo nějaké restrikce až od pondělí, jak zaznívalo v médiích od politiků.

„Oznámení vlády byl šok. Do včerejška (čtvrtka) jsme jeli bez omezení, bez snížení kapacity. Čekali jsme, že tak, jak jsme do provozu v květnu a červnu postupně nabíhali, bude se to nyní vracet zpátky,” uvedla Horáková.

V oznamování nových opatření byl velký zmatek. Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) nejprve uvedl, že „nová pravidla se oznamují vždycky ve středu”.

Následně bylo avizováno, že další tisková konference bude už v pátek a nová opatření budou platit od pondělí. Načež se brífink přesunul na čtvrtek a opatření týkající se sportovišť a hospod platí už od pátku.

Fitness centra zavřela ze dne na den, provozovatelům vadí špatná komunikace

Ekonomika

Aquapalace měl podle Horákové obrovskou návštěvnost například v saunovém světě. Lidé sauny navštěvují, aby si posílili imunitu, a byli kvůli uzavření naštvaní, řekla. Stejný případ jsou návštěvníci, kteří chodí ráno kondičně plavat.

Pravidelní zákazníci své návštěvy podle Horákové nijak neomezili. Aquapalace tento týden zaznamenal návštěvnost 1000 lidí denně, což není oproti loňsku téměř žádný rozdíl, řekla. S nárůstem počtu nakažených však přišel úbytek nepravidelných návštěvníků.

Nejhorší je podle Horákové nejistota, která nyní panuje. Není tak možné se se situací popasovat. „Na jaře při uvolňování s námi vláda komunikovala. Nyní jsme očekávali, že už jsme si prošlapali cestu a v případě dalších restrikcí, budeme mít informace předem. Ale ukázalo, že nemáme partnera, se kterým bychom mohli jednat,” řekla.

Opatření mají ekonomický charakter, vláda musí přijmout kompenzace, říká konfederace

Ekonomika

Vzhledem k dalšímu uzavření provozu by měl stát podle Horákové nabídnout provozovatelům kompenzace. Z dosavadní pomoci Aquapalace podle ní využil jen program na podporu zaměstnanosti Antivirus.

Opatření, která ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) oznámil ve čtvrtek mají podle Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR výrazný ekonomický dopad na dotčená odvětví, ačkoliv vláda dlouhodobě deklaruje opak. Vláda by proto podle konfederace měla urychleně schválit kompenzace pro postižené obory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám