Hlavní obsah

Prima: ČOI objevila nebezpečnou dětskou pistoli s laserem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Česká obchodní inspekce (ČOI) objevila v Jaroměři nebezpečnou hračku, jde o kuličkovou pistoli obohacenou o laserový paprsek. Zásah do obličeje přitom může dítěti způsobit nepříjemné zranění. Laser navíc může vážně poškodit zrak, uvedla to ve čtvrtek televize Prima. Výrobce ale kontroloři nevypátrali, protože na obalu není uveden.

Článek

Údaje na krabici se různí. Na jednom místě se lze dočíst, že hračka není vhodná pro děti do osmi let, na dalším je uvedeno, že jen do tří.

Pistole podle Primy bez problému prostřelí papír i polystyrén, díru udělá i do kartónové krabice. Podle české normy je zaměřovací laser této pistole hodnocen jako nebezpečné zařízení, uvedl ředitel královéhradecké ČOI Karel Nohejl.

Majitel obchodu, kde inspekce nebezpečný výrobek objevila, se odmítl vyjádřit. ČOI podle Primy jedná o stažení hračky z trhu, hodlá se ale zasadit o to, aby se příště do Česka vůbec nedostala.

Reklama

Výběr článků

Načítám