Hlavní obsah

Plzeňské Škodovce se daří v Turecku, dodá tam šedesát moderních tramvají

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Kontrakt za více než 2,6 miliardy se podařilo uzavřít plzeňské Škodě Transportation - pro miliónové turecké město Konya dodá šedesát plně nízkopodlažních tramvají.

Foto: Vizualizace Škoda Transportation

Tak bude vypadat škodovácká tramvaj pro turecké město Konya.

Článek

Strojírny ze západočeské metropole dokázaly porazit ve výběrovém řízení pět firem, mezi nimi i kanadský Bombardier, polskou Pesu, nebo čínský podnik CNR Tangshan Railway Vehicles.

„Naše výrobky se v posledních letech prosazují na zahraničních trzích,“ uvedl generální ředitel společnosti Škoda Transportation Josef Bernard.

„Tramvaje uspěly v maďarském Miskolci, metro v ruském Petrohradu, dvoupodlažní jednotky na Ukrajině, naše lokomotivy jezdí na Slovensku,“ připomněl Bernard.

Škoda uspěla v Turecku s pětičlánkovou soupravou, kterou dodává pro již zmíněný Miskolc. Rozhodovaly především technické provedení, cena a termíny dodacích lhůt.

„Turecko je velmi dynamický a rychle rostoucí trh, kde se počítá s významnými investicemi do městské dopravy i v dalších velkých městech, jako je Bursa, Gaziantep, Izmir nebo Adana. Turecko je také vstupní branou do dalších blízkovýchodních zemí,“ sdělil Zal Shahbaz, viceprezident pro obchod společnosti Škoda Transportation.

Reklama

Výběr článků

Načítám