Hlavní obsah

Osmimilionová pokuta pro Booking.com platí, rozhodl Rafaj

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pokuta ve výši 8,34 milionu korun pro ubytovací server Booking.com platí. Rozhodl o tom předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Rafaj, který zamítl rozklad Bookingu. Nové rozhodnutí je pravomocné. Úřad o tom informoval v pondělní tiskové zprávě.

Foto: David Ryneš, Novinky

Booking podle ÚOHS zavazoval hotely, penziony a další zařízení, aby nikde nenabízely ubytování za nižší cenu než na Bookingu.

Článek

Booking měl od začátku května 2009 do konce června 2015 uzavírat zakázané dohody s poskytovateli krátkodobých ubytovacích služeb. Podle ÚOHS tím narušil hospodářskou soutěž na trhu služeb zprostředkování on-line rezervací krátkodobého ubytování v Česku.

Booking podle ÚOHS zavazoval hotely, penziony a další zařízení, aby ubytování nikde, ať už na vlastním webu, nebo u konkurenčního zprostředkovatele rezervací, nenabízely za nižší cenu než na Bookingu.

Velkoobchod s dětským zbožím dostal pokutu 41 milionů

Ekonomika

„Rozhodnutí bylo založeno mimo jiné na rozsáhlém šetření, v jehož průběhu Úřad oslovil stovky hromadných ubytovacích zařízení,” uvedl ÚOHS.

Booking.com je server, který nabízí on-line rezervaci ubytování. Společnost byla založena v roce 1996 a sídlí v nizozemském Amsterdamu. Web je k dispozici ve 42 jazykových verzích včetně češtiny, v roce 2017 nabízel 1,12 milionu možností ubytování ve 226 zemích světa.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám