Hlavní obsah

Opozice ani odbory nepřiměly vládu ke změnám v privatizaci dolů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vláda nezmění své záměry při privatizaci hnědouhelných dolů. Sněmovna totiž neschválila opoziční návrh, aby požádala vládu o zrušení výběrového řízení na prodej společností Severočeské doly a Sokolovská uhelná. Opozice i odboráři považují privatizaci za neprůhlednou.

Foto: BHC Most

Pražské turnaje v billiard-hockeyi šprtci

Článek

Opozici se nepodařilo prosadit ani jeden návrh, který by vládní záměry při privatizaci hnědouhelných společností a v oblasti energetiky korigoval. Mimořádná schůze sněmovny, která se privatizací hnědouhelných dolů zabývala skoro 4,5 hodiny, tak skončila bez jakéhokoli závěru.

Opozice neprosadila ani návrh, podle něhož měla sněmovna požádat vládu, aby urychleně dopracovala a předložila ke schválení energetickou koncepci státu do roku 2030. Ministr průmyslu a obchodu Milan Urban (ČSSD) poslancům řekl, že aktualizace energetické koncepce teď probíhá.

V privatizaci hnědouhelných firem po dnešku pokračuje čtveřice firem. Společnost OKD oznámila, že ve stanovené lhůtě nepodá příští týden závaznou nabídku. [Celá zpráva]

Ve hře o státní podíl v Sokolovské uhelné tak zůstal pouze management podniku, o Severočeské doly usiluje Appian Group a společnosti Oakfield a Škrobárna Brno.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám