Hlavní obsah

Opalovací krém nechrání tak, jak by měl, varuje ministerstvo

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministerstvo zdravotnictví vydalo varování před opalovacím krémem sun VITAL HIGH PROTECTION OF 30. Problém spočívá v tom, že krém nemá tak vysoký deklarovaný ochranný účinek proti slunečnímu záření, sdělila mluvčí ministerstva Viktorie Plívová.

Foto: Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Nebezpečný opalovací krém

Článek

Opalovací krém pochází od českého výrobce Vivaco a u výrobku šarže 3004201519 byla naměřena ochranná hodnota SPF 14,7. Tato skutečnost proto představuje pro spotřebitele závažné zdravotní riziko.

Krém je v bílé tubě o obsahu 100 ml se zaklapovacím uzávěrem a oblepený oranžovou samolepící etiketou. Na přední straně etikety se nachází název výrobku s uvedením ochranného faktoru OF 30.

Podle dalšího textu krém obsahuje minerální ochranné filtry, které účinně chrání pleť před spálením, a je vhodný i pro děti od tří let. Na zadní straně etikety je v češtině a slovenštině mimo jiné zdůrazněna zvláštní vhodnost výrobku na obličej a jemnou dětskou pokožku.

Distributorem krému je firma M.C.K. Reality a prodejcem Hák & Hák v prodejně s názvem Maminka, doplnilo ministerstvo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám