Hlavní obsah

Odpůrci očkování bojkotují oplatky od Sedity, jiní je natruc kupují ve velkém

Právo, Novinky, ivi (Bratislava), bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Majitel slovenského koncernu Sedita, který vyrábí oplatky, Pavol Jakubec, otevřeně podpořil očkování a okamžitě se na jeho osobu snesla vlna kritiky. Došlo to až tak daleko, že odpůrci očkování vyzývají k bojkotu horalek. Jiní, včetně vládních politiků, však na sociálních sítích naopak deklarovali, že si hodlají oplatky demonstrativně koupit.

Foto: Bruno Daniese/Facebook

Oplatky od Sedity zničené jedním ze zákazníků

Článek

Jakubec pro Denník N řekl, že očkování proti covid-19 je potřebné, a všichni si to musí uvědomit.

„U nás si sice mnozí neočkovaní stěžují, že jsou diskriminováni, ale prostě platí, že kdo je očkovaný, ať si svobodně jde, kam chce, ale kdo není, ať sedí doma. Pokud to takto ošetřené nebude, tak nastane opak: zvýhodňováni budou neočkovaní lidé, protože pro svou svobodu nemusí udělat nic,“ řekl Jakubec.

Foto: Profimedia.cz

Majitel Sedity Pavol Jakubec

Podnikatel zdůraznil, že nechápe lidi, kteří se nechtějí dát očkovat. „Ničí snahu ostatních, kteří se očkovat dají,“ dodal.

Akcie Moderny raketově rostou, její vakcína zabírá i na deltu

Ekonomika

Jeho slova vyvolala vlnu odporu v řadách odpůrců očkování, kteří vyzvali k bojkotu a likvidaci jeho výrobků. Jedna z odpůrkyň očkování na sociální síti napsala, že v reakci na slova majitele přestala výrobky od jeho firmy kupovat.

Foto: Novinky

Horalky od slovenského výrobce Sedita se u našich východních sousedů ocitly uprostřed boje mezi zastánci a odpůrci očkování.

„Nebudu podporovat společnost a především majitele, který segreguje lidi,“ napsala. Další ze zákazníků našel doma oplatku od Sedity, rozmlátil ji kladivem a fotografii umístil na sociální síti.

Odpůrce podpořil také jeden z distributorů potravin, který uvedl, že nebude prodávat výrobky od Sedity. To vyvolalo opačnou reakci a zákazníci se dožadují, aby distributor oblíbené oplatky nadále nabízel.

Demonstrativní chování odpůrců očkování ale u řady lidí vyvolalo přesně opačné reakce. „Nejím sladké, ale už jen z trucu, když vidím ty tupé komentáře, si půjdu jednu horalku koupit,“ napsal uživatel Daniel na Facebooku.

Proti deltě funguje Pfizer i AstraZeneca, nutné jsou ale obě dávky, ukázala studie

Koronavirus

„Jeden za všechny, všichni pro horalky do obchodu,“ přidala se uživatelka Annamary.

Poslanec za vládní Svobodu a solidaritu (SaS) potom zveřejnil fotografii před obchodem s kartonem horalek. „Nevíte, proč mám chuť na horalku?“ napsal v očividné narážce na „kauzu“.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám