Hlavní obsah

Od června budou obnoveny lety Praha–Peking. Letenky se prodávají od 15 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ke konci června obnoví společnost Hainan Airlines přímé lety mezi Prahou a Pekingem. Ve čtvrtek to oficiálně potvrdilo Letiště Praha, a zároveň tak začal prodej letenek. Zpáteční let vyjde u přeprodejců od 15 tisíc korun výše. Lety do Číny byly zrušeny po propuknutí pandemie covidu.

Foto: Letiště Praha

Letadlo Hainan Airlines na letišti v Praze

Článek

Pražské Letiště Václava Havla od 24. června obnoví přímé spojení s čínským hlavním městem Peking.

Na lince nasadí Hainan Airlines letadlo Airbus A330 s kapacitou pro 292 cestujících. Lidé budou moct z Prahy do Pekingu létat vždy v pondělí, ve středu a v pátek.

„Letenky na přímý let jsou již v prodeji a cena zpáteční letenky začíná pod 15 tisíci korunami a v business class pod 65 tisíci korunami,“ řekl Novinkám ředitel portálu Letuška.cz Josefa Trejbal.

Z Prahy se začne létat do Verony nebo tureckého Izmiru, zdraží letištní poplatek

Ekonomika

Dlouho očekávaná pravidelná linka z Prahy do Pekingu podle něj nejen obohatí cestování z Prahy, ale bude mít také vliv na ceny dalších letenek do Asie a dál.

Podle serveru Zdopravy.cz jsou nejlevnější letenky mezi Prahou a Pekingem v nabídce rezervačního systému Hainan Airlines k mání až okolo 30 tisíc, u některých přeprodejců jsou ovšem asi o polovinu levnější.

Více než dvacetimilionový Peking kloubí moderní mrakodrapy s řadou historických památek, jako jsou Zakázané město, chrám Nebes či náměstí Nebeského klidu. Turisté by si neměli nechat ujít také výlet k Velké čínské zdi a vyhlášenou čínskou gastronomii.

Linka dává naopak šanci na návrat čínských turistů do Česka, což může pomoci podnikatelům v cestovním ruchu, restauratérům a dalším obchodníkům.

„Těší mě, že se nám po dlouhých jednáních podařilo obnovit přímé lety do Číny. Zatímco v roce 2019 dorazilo do Česka rekordních více než 600 tisíc turistů z Číny, v loňském roce to bylo pouze 90 tisíc,“ uvedl Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha.

Hainan Airlines byly od roku 2015 první čínskou společností, která létala do Prahy. Vedle Hainan Airlines létaly do Číny ještě aerolinky Sichuan Airlines do města Čcheng-tu a China Eastern do Šanghaje a Si-anu, uvedl server.

Spojení s Čínou následně přerušila pandemie onemocnění covid-19.

Žena se vplížila do letadla bez letenky. Po přistání ji hned zadrželi

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám