Hlavní obsah

Z Prahy se začne létat do Verony nebo tureckého Izmiru, zdraží letištní poplatek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z Letiště Václava Havla Praha se v letní sezoně bude létat do 167 míst se 68 dopravci, přibudou nové destinace. Letní letový řád nabídne o 15 spojení více než loni, začne 31. března. Letiště také zvýšilo poplatek, který je součástí ceny letenky.

Foto: Stanislava Benešová, novinky.cz

Ilustrační snímek z Letiště Václava Havla

Článek

Astana, Tallinn, Florencie nebo Verona. To je výběr nových destinací, které Letiště Praha přidá mezi nová přímá spojení v letním letovém řádu. Přibudou také nová spojení do oblíbených dovolenkových destinací, jako je italské Brindisi, turecký Izmir nebo portugalská Ponta Delgada.

Oproti loňskému létu se představí i několik nových dopravců. Letecká společnost Qanot Sharq Airlines spojí Prahu s uzbeckýmTaškentem, dopravce Scat Airlines pak nabídne přímé lety do kazašské Astany, aerolinka FlyOne spustí lety do Kišiněva v Moldavsku, Arkia do Tel Avivu a Km Malta na Maltu.

Dlouhé trolejbusy jezdící v Praze na letiště mají po pár dnech provozu potíže

Domácí

„Prioritou dalšího rozvoje leteckých spojení nadále zůstávají dálkové linky do Asie a Severní Ameriky. Konkrétně jednáme s dopravci o pravidelných spojeních s Hanojí, Pekingem, Dillí, Bangkokem nebo New Yorkem,“ řekl Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha.

Zvedli poplatek

Na víc než třiceti linkách přibude frekvence spojů. Letiště nabídne například do Londýna až 93 letů týdně, do Paříže si cestující mohou vybrat z 57 letů. Vyšší počet spojení bude také na přímých linkách do destinací, jako jsou Barcelona, Oslo, Marseille nebo Kodaň.

S letním letovým řádem ale také po několika letech zdraží letištní poplatky, které jsou součástí letenky. V případě poplatků hrazených odlétajícími cestujícími půjde o navýšení o 5,8 procenta na 697 korun.

Nejhoršími aerolinkami na krátké vzdálenosti jsou Wizz Air

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám